Въпросът за честността на вътрешните избори за нов партиен лидер, които

...
Въпросът за честността на вътрешните избори за нов партиен лидер, които
Коментари Харесай

БСП до последно ще брои членовете си за лидерския вот

Въпросът за честността на вътрешните избори за нов партиен водач, които ще организира Българска социалистическа партия тази събота, натежава с все по-голяма мощ.

Проблемът е, че действителният брой на партийните членове, които ще вземат участие във вота, остава неразбираем и досега. По проект изборните описи трябваше да бъдат подготвени още в средата на август. В началото на този месец от “Позитано ” 20 отсрочиха правенето им до 10 септември. А в този момент се разбра, че окончателният им брой ще се разбере чак на самия ден на вота – 12 септември. Така излезе от изявление на Емил Войнов, който оглавява Централната комисия по осъществяване на избора (ЦКПИ) – вътрешнопартийният орган, претрупан с всички аспекти към вота.

Шефът на алената ЦИК изясни пред Нова телевизия, че изборните описи са подадени от общинските и районни препоръки на Българска социалистическа партия. В деня преди изборите – т.е., на 11 септември, всяка изборна комисия ще заличи всички умряли, напуснали и отпаднали до изборния ден социалисти. Така излиза, че броя ще стане ясна на 12 септември. „ Централната комисия работи по правила, признати от Националния съвет ”, оправда се Войнов.

ПО-ДОБРИ ОТ ЦИК

Шефът на ЦКПИ се похвали, че бюлетините и протоколите на алените изборни комисии били направени в профилирана печатница и имали по-висока полиграфическа отбрана от тази, която се употребила на национални избори. „ В изчислителния пункт на Централната комисия ще има трикратно въвеждане на данните- ще бъдат въведени електронните таблици, които се получават по електронната поща от общинските и районните комисии,  ще се вкарат хартиените протоколи на общинските  комисии, както и  ще се вкарат всички секционни протоколи. Накрая трите въвеждания ще се сравнят, тъй че няма да има никакви подозрения върху честния избирателен резултат ", увери Войнов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР